skip to Main Content
ROMNIBUS Egyesület - 3868 Encs, Fő út 42. +3630 633 03 63 romnibus@romnibus.hu

Az Egyesület fő célja, hogy segítsen azokon az embereken, akik társadalmi, gazdasági illetve szociális helyzetükből adódóan leszakadtak a társadalomtól, életszínvonaluk mélyen az átlag alatti. Az életszínvonalbeli különbségekből adódóan oktatási, foglalkoztatási, egészségügyi és szociális körülmények javítása érdekében az Egyesület ezeken a területeken minden olyan témát, eszközt, programot kitalál, illetve megkeres -és az ilyen tématerületen dolgozó nonprofit és vorprofit szervezettel, céggel kohézióra lép-, ami megoldási alternatívát nyújthat a különböző mélyszegénységi problémák megoldására. Kiemelt terület a leghátrányosabb helyzetű települések lakosai és kiemelt figyelmet kapnak a romák/cigányok.

Tevékenységünk sokrétűségéből adódóan a képzés, oktatás, tanácsadás, kompetencia fejlesztés, foglalkoztatás tevékenységeink főbb indikátorképzői a társadalmi, gazdasági és szociális problémák kezelésére, ezáltal a halmozottan hátrányos helyzetű kistérségek fejlesztésére. Ebből adódóan nem az adott problémahalmaz egy elemét akarjuk kezelni, hanem magát a problémahalmazt. Társadalmi hatásként elvárt mutatóink az oktatási eredmények javulása, a végzettség nélküliek képzettségi szintjének növelése, fejlesztése, foglalkoztatás elősegítése, bővítése, szociális hátrányok leküzdése, szakmai képviselet és párbeszéd.

Ezen filozófiát hordozza az egyesület neve is, ami egyrészt a latin omnibus (mindenkié, mindenkinek) szóra és az omnibusz, mint a szegények tömegközlekedési eszközére átvitt értelemben utal.

„Az életet már megjártam.
Többnyire csak gyalog jártam,
Gyalog bizon’…
Legfölebb ha omnibuszon.”

Arany János, Epilógus

Back To Top