skip to Main Content
ROMNIBUS Egyesület - 3868 Encs, Fő út 42. +3630 633 03 63 romnibus@romnibus.hu

2016 –

Előzmények

A program egy kiemelt projekt, amelynek kedvezményezettje és kezelője a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (továbbiakba NFSZH). Az NFSZH releváns képző cégek bevonásával és koordinálásával kivitelezi a programot.

A gyakorlati tapasztalatok viszont, a konkrét képzések szervezése során, életre hívtak egy olyan szervező és előkészítő terepi munkát, ami a képzendő csoportok megalakulásnak elengedhetetlen feltétele. Másrészről a településeken élők, a képzés iránt érdeklődők sem tudtak konkrét és megbízható információt szerezni a képzésről.

Ezen két hiányosságot észlelve az egyesület, képző cégek együttműködésével, csatlakozott a program sikeres kivitelezéséhez a térség településein.

Projekt céljai:

  • A képzési program fő (átfogó) célja a digitális kulcskompetencia fejlesztése, a digitális társadalomhoz való tartozással kapcsolatos igények megalapozása, pozitív attitűd kialakítása a digitális eszközök irányába.
  • Az ország kevésbé fejlett régióinak területén élők, különös tekintettel akedvezményezett járásokbanélők digitális szemléletformálása és írástudásának növelése, IKT kompetenciáik fejlesztése.

Az elsődleges digitális megosztottság csökkentése a hátrányos helyzetű, digitális készségekkel nem rendelkező lakosság, munkavállalási korú, különösen az alacsony iskolai végzettséggel rendelkező lakosság körében. forrás: palyazat.gov.hu

Back To Top